Westerlo - KAA Gent 13-08-13
door Rik

Een verslagje vanop een camping in Zeeland met de lokale free wifi...benieuwd of dit gaat lukken.

Jammer genoeg niet live in de achtertuin dus met onze Buffalo's (die met 5 zeges op 5) op bezoek komen in 't Kuipke. Westerlo heeft 1 punt op 6 en zoekt ook nog naar zijn vorm.

Bij Gent zijn er 2 wijzigingen: Nardi begint in doel voor penaltyheld Roef (die voor het overige erg onzeker acteerde) en Hjulsager begint in de basis ten koste van Fofana.

Bij Westerlo start Frigan in de basis...daar verwachten ze toch veel van dit seizoen.

Het eerste wapenfeit is verzorging voor Samoise die in botsing kwam met Kandouss. En even later De Sart die een knal tegen het hoofd krijgt.

We zijn 10 minuten ver. Inzet is er genoeg maar Westerlo zet alles redelijk snel klem.

Na een kwartier uit het niets PENALTY voor Westerlo. HANDS! Torunarigha met een lichte handsbal.
17' minuut : Westerlo - AA Gent: 1-0 Madsen (pen)

Tsja, dat is licht want maar dat kan geen penalty zien indien de hand daar niet naast zijn hoofd hangt.

Corner via Samoise en dat is het beste offensief tot nu toe van Gent. Hong maar aan de eerste paal weggekopt.

Gent heeft het moeilijk. Hong met een mooie recuperatie EN ORBAN MET EEN GEWELDIG SCHOT. Bolat pakt maar moet lossen. Cuypers probeert te recupereren maar raakt de Westerlo-verdediger. Eerste echt kans van Gent: Orban met een kogel vanop 20 meter met een harde dip.

Hoekschop Gent op het half uur. Vreemde bal, bijna een crosspass naar de andere kant. Kans verspeeld...en plots blijft Orban even zitten na een duel aan de kant.

Westerlo is zeker niet de mindere ploeg, mede door z'n enorme inzet en loopvermogen. En bij Gent loopt het in het midden niet lekker, ook omdat Hong eigenlijk op links aan het spelen is en Hjulsager voorlopig geen bal raakt.

Samoise met een één-twee op rechts, goeie voorzet en corner. Hong schildert hem op het hoofd van Watanabe en die kopt binnen!!
34' minuut : Westerlo - AA Gent: 1-1 Watanabe

Bolat komt niet en Watanabe veert hoger dan de verdediger.

En zo is het, niet onverdiend maar wel onverwacht, gelijk.

Samoise opnieuw door op de flank en een erg scherpe voorzet wordt door Bolat gemist en gelukkig voor Westerlo staat er toevallig een verdedigde voet. Westerlo nu aan de andere kant en corner via Jordan. Madsen snijdt die bal goed aan maar de kopbal gaat verticaal de lucht in: plukker voor Nardi.

Plots lijkt het de laatste 5 minuten van de helft met een hoog tempo over en weer te gaan. Scherpte voor Hjusager, hard maar deze keer zit Bolat er wel tussen. Die heeft vandaag toch ook enkele tussenkomsten op z'n Roefs gedaan al, deze keer was het goed. Cuypers door op links, legt terug, Hjulsager naar Kums en die knalt HARD op Orban!

Corner voor de rust voor Westerlo. Counter via Hong en Orban...Gent nu weer. Hjulsager op rechts maar die geeft een slechte voorzet. over en weer nu, counter Westerlo maar gemiste balcontrole.

Nog een schot uit het niets, recht op Bolat en die pakt de bal in blessuretijd.

Koffiepauze. Inzet en loopvermogen met hopen, veel onzuiverheden en een billijk gelijkspel tot nu toe.

Hjulsager wordt vervangen door Fofana en dan gaat Hong doorschuiven naar het midden. Dat is geen onlogische beslissing - Hjulsager kwam er op het einde van de eerste helft een beetje door maar Hong mag je niet op de flank verspillen, zeker niet omdat die best goed in vorm is. Bij Westerlo wijzigt er niets.

Hong laat zich direct centraal opmerken: mooie diepe pass naar Cuypers en een corner via een sterke Neustadter. Fofana dan even een goeie voorzet vanop links en De Sart probeert het van ver maar die gaat ook ver over. Gent komt in ieder geval scherper uit de kleedkamer.

Westerlo dan...Vandenkeybus uit de tweede lijn, afgeweken val op Samoise in corner. Nardi lag goed in de hoek voor het geval die bal in goal devieerde. Corner, Nardi komt niet. Schot aan de 2de paal van Perdichizzi maar NARDI MET EEN REFLEX. Een beenveeg en de bal uit het doel!

Van een onzuivere partij wordt dit plots best erg gezellig. Gent nu weer, een schot van Orban maar recht op Bolat. Hong nu weer, mooie steekbal door het midden op Samoise en afgeblokt. Corner? Geen corner? Geen corner.

Rap aan de overkant: Frigan in een scherp duel met Watanabe en die houdt Frigan goed (maar hard) af. En terug aan de andere kant: Fofana en De Sart op links maar de voorzet komt niet aan. Dit gaat aan een verschroeiend tempo.

Corner van Hong...de bal blijft lang hangen en Orban en Hong combineren. Voorzet en Kandouss kan net z'n verdediger niet aftroeven. Reynolds blijft liggen na dat duel...nog een half uur te spelen.

Bolat met een SLECHTE spelherbatting: hij speelt de bal opzij, krijgt hem terug en trapt hem in de grond. IN DE VOETEN VAN KUMS EN DIE LANCEERT CUYPERS OP DOEL EN WERKT AF! Wat een blunder!
60' minuut : Westerlo - AA Gent: 1-2 Cuypers

Met dank aan Bolat.

Westerlo is plots de adem afgesneden en Gent blijft komen. Corner na goed werk van Samoise. Ver naar De Sart...vreemde tactiek. Bal kwijt maar Gent zet Westerlo ver op de eigen helft vast.

Watanabe blijft nu liggen na een trap op de schenen. Dat lijkt wel ernstig want Watanabe is niet eentje die makkelijk blijft liggen. Een VAR-check maar niets...Gent blijft komen. Geel voor Fixelles nadat hij de doorgebroken Cuypers neertrekt. Vrije trap Hong, aan de 2de paal teruggekopt en WATANABE met een harde volley RECHT op Bolat.

Gent blijft komen en Hong verdeelt het spel op het middenveld. Die gaan we een maand missen voor de Asian Cup...verdikke toch.

Fout van De Sart buiten de zestien en De Sart incasseert een erg lichte gele kaart. Een lichte fout ook maar dat is een mooie kans voor Westerlo uit het niets. Westerlo met een muur in de andere muur. MADSEN heel scherp en die bal botst maar een dikke meter naast! Goed ingestudeerd.

Bij Westerlo is het tijd om te gokken: Metgoude en Stassin komen erop. Nog 20 minuten te spelen. Maar eerst FOFANA en die is door en wordt aangetrapt! Zuivere penalty. Door op snelheid!! Tackle langs achter en geen bal in de buurt van de voet. Cuypers gaat trappen...Bolat in de goeie hoek maar dat was hard en dus binnen. Of niet, Orban is te snel ingelopen. En dus opnieuw trappen....zelfde hoek en zuiver binnen!!
74' minuut : Westerlo - AA Gent: 1-3 Cuypers (pen)

Het vat lijkt af bij Westerlo....die gaan slecht slapen van die blunder van Bolat. Fofana hadden we al even niet gezien maar die rolde wel gans de flank even op en ging recht op doel af. Reynolds moest wel iets doen maar kon nooit bij de bal en dus penalty.

Orban even door op rechts en voorzet naar Cuypers maar die kan er net niet bij. En daar komen we weer..Fofana schuin voor doel en een hard schot. Bolat devieert in corner! Kort en weer Fofana met een voorzet, net geen Gentse voet. Nog een 10 minuten te spelen.

Westerlo kan het niet meer belopen en Gent snijdt er overal door. Bij Westerlo trappen ze op hun adem.

Gerkens, Fadiga en Tissoudali komen er nog voor 10 minuten in. Cuypers mag rusten en Hong ook. Dat zijn de 2 besten van de 2de helft. Ook Westerlo breekt nog een blik spelers open om erin te komen.

Ook Samoise is vervangen en plots loopt het weer minder bij Gent. Steekbal centraal, schot wordt geblokt en dan schiet Vandenkeybus (denk ik) naast. Dat was een goede kans voor Westerlo en dat was bijna de aansluitingstreffer.

Fadiga met een steal op rechts en die lanceert een counter die hij bijna zelf kan meegrisselen maar Westerlo verdedigt goed.

Van dood en begraven lanceert Westerlo zich terug. Weer een kans nadat er centraal door de verdediging wordt gegaan. En even later een corner. Counter dan en Orban door...die wil een penalty maar correcte tackle. We zijn in de laatste minuten...eigenljk blessuretijd dus.

8 minuten overtime! Tissoudali bijna maar Bolat pakt. In corner....Orban dan met een wild schot. Ver over...en dan weer eens Orban van ver maar ook naast (en offside).

Nardi heeft nog werk vlak voor het einde: Vandenkeybus met een gekraakt schot, Nardi ranselt weg en Rompens knalt hoog in de tribune.

Stel je voor: een volle match Orban zonder dat hij scoort. We stellen het voor: na een moeilijke eerste helft komt Gent dankzij een blunder van Bolat op voorsprong en ze domineren de 2de helft tot aan de invalbeurten.

EINDRESULTAAT : Westerlo - AA Gent : 1-3 (17' 1-0 Madsen (pen), 35' 1-1 Watanabe, 60' 1-2 Cuypers, 74' 1-3 Cuypers (pen))
KAA Gent : Nardi, Samoise (82' Fadiga), Torunarigha, Watanabe, Kandouss, Kums, De Sart, Hong (82' Garkens), Hjulsager (46' Fofana) , Orban, Cuypers (82' Tissoudali)