Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent 01-11-23
door Rik

Vanuit de Ardennen via VTM Streaming. Bij Gent komen Nurio en Fadiga in de ploeg. Cuypers begint op de bank. Net als frigo Stijn Stijnen bij de thuisploeg! :-)

Vrije trap voor Gent en Orban eist die op. Keihard in de muur en de rebound...net hetzelfde.

Eerst kans is na 5 minuten voor Patro Eisden: een keihard schot op Roef nadat Nurio (terug in de ploeg uit het niets) werd dolgedraaid.

Guerriou van Patro krijgt geel en de poppetjes bij FC Stijnen gaan al aan het dansen. Geen idee wat er aan de hand is...Patro blijft reklameren.

En nu Stijn Stijnen bijna neus aan neus met de ref. Wat een gedoe. Stijntje blijft dezelfde. En daar komt hij heel goed mee weg. Dit gaat nog altijd over de fase van 5 minuten geleden.

Aanval via Tissoudali en Hong...dubbele een-twee en Tissoudali van erg scherp op keeper Belin. Een te scherpe hoek maar een kans. We komen erdoor en Hong wordt foutief gestopt op 30 meter van de goal. Kums geeft mee op rechts met Fadiga maar een enorm slechte voorzet tegen de tegenstander. We zijn nu een kwartier ver.

Aan de overkant een kans voor Stef Peeters, die komt op links voor doel na een vrije trap. Roef gaat goed plat nadat onze verdedigers aan het slapen waren.

Ik vraag me af van waar de naam "Patro" eigenlijk komt. Voor de paar lezers hier mag je dit als aan quizvraag beschouwen.

De volgende 15 minuten kunnen we omschrijven als steriele druk waarbij de laatste en zelfs de voorlaatste pass er niet uit komt. Tissoudali heeft er wel zin in maar de flanken komen er voorlopig helemaal niet uit. In deze opstelling zitten ook zo goed als geen automatismes op de flanken.

Fadiga dwingt dan toch op het half uur een corner af. Eén van zijn enige geslaagde acties tot nu toe...Hong met een harde scherpe voorzet maar het lijkt wel of iedereen verrast is. Dan terug ingespeeld...Nurio centraal naar Tissoudali. Die KAPT een man uit en schiet voorbij de keeper! 0-1!!
29' minuut : Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent : 0-1 Tissoudali

Gent blijft nu komen...het tactische plannetje van Eisden ligt in duigen. Corner weer...Kums goed gegeven. De keeper mist zijn interventie maar een verkeerde voet ertegen. Fofana dwingt dan centraal een vrije trap af na een pootje lap. Centraal voor de keef op een goeie 20 meter. De Sart, ook keihard in de muur. Maar Eisden komt niet meer onder de druk uit.

Aanval via Hong weer...mooie combinatie naar Fadiga en die speelt centraal De Sart aan. WEER naast. Fout op Hong, corner via Hong...Hong Hong Hong....schot Orban afgeblokt. Die 0-2 moet nu toch vallen. Patro raakt niet meer tot aan de middenlijn.

Kopbal dan toch van Eisden maar de aanvaller stond offside. Aan de overkant Nurio die een wereldgoal probeert. Nadruk op proberen.

Kums met een interventie en die zet Orban mooi voor goal! Stiftertje maar de keeper kan er (met zijn gezicht) net aan.

Nog 5 minuten voor de pauze...hetzelfde spelbeeld. Corner maar deze keer plukt de keeper. Voor de rust nog een verre bal naar Orban centraal...maar hij krijgt hem niet voorbij de keeper getikt. Nog niet gedaan maar Tissoudali noch Fadiga krijgen hem erin.

En pauze met testbeeld.

Even kijken...ik denk niet dat er wissels gaan zijn. De meesten zijn ook goed bezig...enkel op de flank zit er weinig automatisme en Nurio en Fadiga missen wedstrijdritme. Nurio is vooral verdedigend traag maar eigenlijk mogen we niet klagen.

Fofana wordt direct onderuitgeschoffeld door Swers en die krijgt geel. Die heeft het al een hele match moeilijk.

Oei, aan de overkant komt Patro er op links door. Die mag weg heel makkelijk lopen...Stef Peeters loopt zich goed vrij, voorzet aan de 2de paal en daar staat Nurio tegen twee man en verliest het kopbalduel. GOAL! En 1-1...
47' minuut : Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent : 1-1 Moussa

Balverlies Tissoudali in het middenveld en dan een potje erg slecht verdedigen. Alles begint opnieuw!

Gent aan de sukkel. Terugspeelbal van De Sart met Watanabe op Roef en die pakt de bal! ONRECHTSTREEKSE VRIJE TRAP IN DE ZESTIEN. Zit Peeters ertussen of niet? Hij komt in ieder geval wel aangelopen maar Roef had die bal kunnen wegwerken. Vrije trap vanaf de kleine backlijn...7 man in de muur, handen voor het kruis. Roef centraal. Peeters maar HONG met een voettip en de bal niet in de goal. Nurio laat zich daarna weer in de zak zetten...voorzetschot maar dat waait over.

Buffalo's, met wat zijn jullie ineens bezig?

Aanval Gent en Tissoudali centraal voor de goal maar BELIN redt! Mooie pass van Orban, goed schot en geweldige redding! Saai is deze start van de 2de helft zeker niet.

Nu Hein in discussie met de ref. Die wil een gele kaart na een fout op Nurio. En nu krijgt Hong een stevige trap, voor de zoveelste keer eigenlijk. Vrije trap maar de bal blijft hangen in de zestien en tegen de hand van Orban.

Ook Kums krijgt een stevige trap, gele kaart voor Sam Bruce. Patro neemt terug de grove borstel in handen. Gaan ze terug naar hun oorspronkelijke tactiek? Nee, aanval Patro (los voorbij Fadiga) maar de voorzet waait over. Onze flanken hebben het heel moeilijk verdedigend.

Orban dan eventjes uit het niets. Centraal ingespeeld, goeie controle en harde trap. Belin redt...die speelt een goeie partij.

Je zou het niet zeggen, we zijn AL een kwartier ver. Veel actie en drama. Gent begint terug kalmer op te bouwen en bij Patro is de voet van het gaspedaal.

Lange aanval en de bal lijkt naar Fadiga centraal te gaan maar die krijgt een voet van Kis langs achter voor hij kan schieten. Vrije trap centraal en gele kaart. Net buiten de zestienmeter...Orban en De Sart hebben al slecht getrapt. Wacht even: de ref is het beu en Stijn Stijnen krijgt een gele kaart!!! De vrije trap nu...De Sart weer, denk ik. Of Hong...Nee, KUMS keihard op de keeper! Die moet lossen maar geen reboundkans.

PENALTY Patro? De ref zegt van niet. Counter en Nurio twijfelt weer te veel...hakje naar Peeters en Watanabe? Nee, Peeters ging heel makkelijk liggen. Geen penalty.

Weer een fout op Hong, WEER OP ZIJN VOET GETRAPT! Weer geel dus. Pierrot deze keer en ik denk dat dit het 5de geel voor Patro is. Vrije trap op rechts...Bijna een foutje van de keeper maar de bal raakt weg. Nog 20 minuten te gaan.

Nurio zijn partij wordt met de seconde belabberder...eerst slecht centraal uitverdedigen en dan wijkt hij weer volledig op zijn flank. Het schot van Moussa gaat over aan de 2de paal.

Deze keer wordt Orban omvergetrokken. Weinig aan...De wissels komen eraan. Patro gaat wat "gele-kaarters" vervangen, denk ik. Inderdaad...

Geel voor Nurio...veel te laat op de bal. En ja hoor, zijn partij wordt met de seconde slechter. Ook de hulptrainer van Patro krijgt nog geel van de scheids. Nog een kwartier te gaan in reguliere speeltijd.

En Nurio doet verder op zijn negatieve elan van de 2de helft. De zoveelste slechte inspeelbal terwijl hij alleen staat. Patro bijna met een goeie counter, Watanabe zit er tussen.

Nog geen wissel. Counter Hong en die speelt Orban aan op links. Een lange zwiepende voorzet aan de 2de paal en iedereen onder de bal door. Tissoudali niet, voorzet centraal en Hong heeft van dichtbij maar binnen te tikken!
76' minuut : Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent : 1-2 Hong

Mogelijk de beste speler van Gent die deze kans afmaakt (en startte). Was dat hands van Tissoudali? Niet te zien zonder meer camerabeelden.

Terug Patro en ze zien dat Nurio op lemen benen staat. Weer een aanval via zijn flank. Afgeblokt.

LOEIER VAN KUMS! Fofana met een actie op links...ze verdedigen goed en DAN SCHIET KUMS EEN GAT IN DE GOAL VAN PATRO!
80' minuut : Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent : 1-3 Kums

WAT EEN KNAL!

Geel Corstjens voor het zoveelste wegwerpgebaar. Het spel zit nogmaals op de wagen. Ze willen nog altijd handsbal tegen Tissoudali bij die 2de goal.

Wissels bij Gent: Samoise, Cuypers en Brown voor Fadiga, Fofana en Orban. Orban is niet happy.

De vraag is niet of Patro nog gelijk komt maar of ze met 11 de wedstrijd gaan eindigen. Of met een trainer.

Brown is fris en die gaat direct voorbij zijn man. Zuiver geel van Swers maar die heeft al geel en de ref durft geen rood te trekken. Vrije trap dan maar Kums naar Watanabe maar die kan net niet verlengen.

Nurio eindigt nog eens met balverlies aan de middenlijn maar de Ijslander die ingevallen is, loopt zich vast. Bij Eisden wordt scorer Moussa nog vervangen. Ook Corstjens mag eruit...die mag subiet vanuit op de bank mee de ref belagen.

Bij Gent mag Nurio er (eindelijk) uit. Torinarigha komt erop.

Het is gedaan...Stijnen had zijn ploeg verdedigend en wild trappend opgesteld en even leek dat na een blackout van Gent in de 2de helft nog te lukken. Maar Hong en Tissoudali namen de ploeg op sleeptouw en kapitein maakte het daarna definitief af. Zet de frigo al maar kouder. Of zet de frigo maar af!

EINDRESULTAAT : Patro Eisden Maasmechelen - AA Gent : 1-3 (29' 0-1 Tissoudali, 47' 1-1 Moussa, 76' 1-2 Hong, 80' 1-3 Kums)
KAA Gent : Roef, Fadiga (81' Samoise), Kandouss, Watanabe, Nurio (90' Torunarigha), Fofana (81' Brown), Kums, De Sart, Hong, Orban (81' Cuypers), Tissoudali